2024. április 28. - Valéria

Félbeszakadt az ülés

A tervezettnek megfelelően fél 12-kor megkezdődött, de közel 30 perc multával félbeszakadt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottságának ülése, amelyet Kovács Ágnes doppingvétségének ügyében hívtak össze.
2007. november 15. csütörtök 15:35 - Hírextra

A váratlan fejleményt az váltotta ki, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) képviseletében eljáró Kolláth György ügyvéd formai és tartalmi hibákat felróva a MÚSZ-nak, megkérdőjelezte a bizottsági ülés jogosságát.

Érvelése szerint jogszabálysértést követett el a MÚSZ, amikor az úgynevezett előzetes felülvizsgálati eljárást - amely szerint az olimpiai bajnok nem követett el doppingvétséget - nem a főtitkár, vagy az általa megjelölt személy, hanem egy öttagú bizottság folytatta le. Továbbá az alkotmányjogász szerint a felülvizsgálati eljárással a MÚSZ elébe ment a fegyelmi bizottságnak, amelynek hatáskörét, illetékességét is Kolláth kétségbe vonta.

Az ügyvédi felszólalásra a fegyelmi bizottság elnöke, dr. Antos Árpád szünetet rendelt el, hogy tanulmányozzák Kolláth György beadványát.

A Komjádi uszodában, a MÚSZ tanácstermében zajló esemény iránt hihetetlen nagy médiaérdeklődés nyilvánul meg. A Kovács Ágnes jelenlétében megkezdődött eseményen az újságírók és a fotósok zsúfolásig megtöltötték a helyiséget, a bejáratnál pedig rendőr állt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását