2024. április 19. - Emma

60 év börtön adatlopásért

Akár 60 év börtönt is kaphat egy kaliforniai férfi, amiért adatlopás céljával kémprogramokkal fertőzött meg negyedmillió számítógépet.
2007. november 14. szerda 09:17 - Hírextra

John Schiefer informatikai biztonságtechnikai tanácsadóként dolgozott Los Angelesben, munkaidőn kívül pedig ennek éppen az ellenkezőjét művelte, tömegével fertőzte kártékony programokkal vadidegenek számítógépét. Az informatikai alvilágban Acidstorm álnéven működött, a bothálózatok mestereként ismerték.

A bot alattomban telepített szoftver, amelytől távirányított automata, "zombi" lesz a személyi számítógépből. Ilyenekből hozott létre 250 ezres hálózatot a 26 éves szakember. Ő az első, akit bothálózat miatt szövetségi hatályú törvény alapján perbe fognak. Akár hatvan év börtönt és 1,75 millió dollár (304 millió forint) pénzbüntetést is kaphat.

A gépek feletti kontroll révén Schiefer hozzáfért a tulajdonosok személyes adataihoz. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány áldozat adataival élt vissza és mekkora kárt okozott. Tárgyalása decemberben kezdődik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását