2024. április 26. - Ervin

Van még remény

A olimpiai kvalifikációs szabályzat szerint az egyes sportágak indulóinak névsorát az úgynevezett háromoldalú bizottság véglegesíti. Ennek tagja a NOB, az adott sportág nemzetközi szövetsége és a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szervezete (ANOC) képviselői.
2007. november 13. kedd 11:00 - Hírextra
A kvalifikációs versenyek még nem fejeződtek be, de a NOB kérésére a nemzeti olimpiai bizottságoknak november 15-ig írásban kell jelezni, kik azok, akik számára a háromoldalú bizottságtól meghívást kérnek.

A Magyar Olimpiai Bizottság Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Berki Krisztián Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász számára kért meghívást.

Nagy Tímea, az immár háromszoros családanya nem a legjobban szerepelt az eddigi kvalifikációs versenyeken, pekingi indulása azonban mindenképpen indokolt volna. Kérésének kedvező elbírálására különben a nemzetközi szövetség vezetőitől is biztatást kapott.

Berki Krisztián megnyerte a lólengés Európa-bajnokságát, a stuttgarti világbajnokságon azonban a második helyre szorult. Eredményei alapján feltétlenül megérdemelné az olimpiai részvétel lehetőségét, ami egyébként a verseny színvonalát is emelhetné.
Forrás: mob.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását