2024. április 27. - Zita

Négyen egyért

4X a reneszánszról" összefoglaló címmel négy kiállítás nyílik, négy különböző múzeumban jövőre Budapesten; a közösen szervezett tárlatot, illetve annak néhány majdani darabját ma mutatják be a Magyar Nemzeti Galériában.
2007. november 13. kedd 10:20 - Hírextra
A Budapesti Történeti Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából, a 2008-as Reneszánsz Év keretében rendez kiállítást.

A négy tárlat közül elsőként, a jövő év márciusában az OSZK kiállítása nyílik meg, Csillag a holló árnyékában - Vitéz János és a humanizmus kezdetei Magyarországon címmel.

Azt követően Hunyadi Mátyás, a király - hagyomány és megújulás a magyar királyi udvarban 1458-1490, Beatrix hozománya - Az itáliai majolikaművészet és Mátyás király udvara, valamint Mátyás király öröksége a gótikától a barokkig - Reneszánsz művészet Magyarországon a XVI- XVIII. században címmel nyílik bemutató a fővárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását