2024. május 10. - Ármin, Pálma

Los Angelesben mutatják be az új Nissan Murano-t

A héten Los Angelesben megrendezett autószalon egyik legnagyobb újdonsága a megújult Nissan Murano. A crossover második generációja főleg a külső és a felszereltség tekintetében változik sokat, a hajtáslánc változatlanul kerül át az elődmodellből.
2007. november 13. kedd 10:24 - Hírextra
2003-ban mutatta be a Nissan a Murano névre keresztelt crossoverjét, amely legfőképp külsejével lopta be magát a vásárlók szívébe. A hamarosan érkező második generáció erre még rátesz egy lapáttal, az újdonság ugyanis még letisztultabb formát kapott, amely némi agressziót is hordoz magában; főleg a szélesebb motorháztető és az opcionális 20 collos kerekek kölcsönöznek neki bivalyszerű külsőt.

A Murano belső terének különösen jót tett a modellváltás, az anyagok minősége sokat javult, ugyanez elmondható a kezelőszervekre is. A gombos motorindítás széria, a Bose hifit 9,3 GB tárolókapacitású DVD-s fejegység egészíti ki, sőt iPod is csatlakoztatható az autóhoz.



A fa és alumínium betéttel is választható modellben a fűthető első és hátsó ülés széria lesz, de a tolatókamera is változatlanul megtalálható a kínálatban.

A hajtáslánc tekintetében nem számíthatunk grandiózus változásokra. Marad a jól ismert 3,5 literes V6-os, igaz némi mérnöki farigcsálás hatására 265 lóerőt teljesít, amit CVT fokozatmentes automataváltó továbbít mind a négy kerékre. Bár az Egyesült Államokban lesz elsőkerék-hajtású változat is, hozzánk az előd mintájára a négykerék-hajtású Murano érkezik, várhatóan 2008 második felében.

Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását