2024. május 5. - Györgyi

Kulturintézetek megállapodása

Együttműködési megállapodást kötött a brüsszeli, a párizsi és a londoni magyar kulturális intézet a belga fővárosban arról, hogy összehangolja programjait és erőforrásait. Takács Ildikó, a londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója szerint a hét végén B
2007. november 13. kedd 07:47 - Hírextra
Takács Ildikó, valamint Petőcz György, a brüsszeli és Derdák András, a párizsi magyar intézet vezetője elhatározta, hogy azokat a magyar produkciókat, intézményeket, kulturális szereplőket és menedzsereket támogatja, akik és amelyek maguk is aktívan keresik a külföldi kapcsolatokat és megjelenéseket.

Ez az újszerű együttműködés a magyar művészvilágnak a jövőben közösen is teremt megjelenési lehetőséget Londonban, Párizsban és Brüsszelben.

Az intézetek sokat segíthetnek egymásnak a kortárs magyar képzőművészet terjesztésében, zenei előadássorozatok közös szervezésében, pályázatok együttes megfogalmazásában és kiírásában, promóciós anyagok elkészítésében és cseréjében, valamint az interneten való közös megjelenésben.

A három magyar kulturális intézet ezzel a megállapodással precedenst is kíván teremteni. Vezetőik remélik, hogy további magyar intézetek csatlakoznak hozzájuk.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását