2024. április 25. - Márk

Bérlakások Angyalföldnek

Újabb 200 bérlakás építését tervezi a XIII. kerületi önkormányzat 2010-ig szóló programjában. Erről és a kerületet érintő beruházásokról Tóth József (MSZP) polgármester beszélt pénteken Budapesten, a Lőportár utcában, egy 54 lakásos társasház bokréta ünne
2007. november 23. péntek 15:19 - Hírextra
A polgármester elmondta, hogy az 54 lakásos társasház építési költsége közel 1 milliárd forint, melyhez a főváros 150 millió forinttal járult hozzá. A jelenleg szerkezetkész házat várhatóan 2008 nyarán adják át.

Az épület átadásával egy időben megnyílik egy új utca első szakasza is, mely a későbbiekben sétálóutcaként egészen a Dózsa György útig fog tartani. A csatornázási művek felújította a környék teljes csatornahálózatát, a munkálatok befejezésével a Lőportár utcát is leaszfaltozzák - mondta Tóth József.

A polgármester rámutatott, hogy az elmúlt négy esztendőben a fővárosban a legtöbb lakást a XIII. kerületben építették és adták át.

Az önkormányzat közel ötszázzal bővítette bérlakás-állományát, pályázat útján támogatta a társasház-tulajdonosokat ingatlanuk felújításában. A kerületben 7.200 önkormányzati bérlakás van, ez mintegy 10 százalékát jelenti a teljes kerületi lakásállománynak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását