2024. május 10. - Ármin, Pálma

SZDSZ-MSZP frakció jön létre

Az MSZP és az SZDSZ közös ellenzéki frakcióban dolgozik majd a Józsefvárosban, miután kilépések miatt megszűnt a VIII. kerületi képviselő-testület szocialista frakciója - tájékoztatta a józsefvárosi SZDSZ csütörtökön az MTI-t.
2008. szeptember 11. csütörtök 21:42 - Hírextra
Hárs Gábor parlamenti képviselő, az azóta az MSZDP-be távozott korábbi kerületi MSZP-elnök vezetésével három, az MSZP színeiben a józsefvárosi képviselő-testületbe beválasztott önkormányzati képviselő a szerdai napon bejelentette kilépését az MSZP kerületi frakciójából. Mivel a frakcióalakítás határa öt fő, és a kilépéssel az MSZP-s képviselők négyen maradtak, frakciójuk megszűnt - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, tekintettel arra, hogy az előző önkormányzati ciklusban az SZDSZ és az MSZP sikeresen tudott koalícióban kormányozni - melyet olyan eredmények fémjeleznek, mint az országos hírnevű Corvin Sétány és Magdolna Program, vagy a Józsefvárosi Közterületi Rendszer -, az SZDSZ józsefvárosi szervezete és frakciója úgy döntött, hogy felajánlja a közös frakcióban való együttműködést a szocialistáknak.

A közlés szerint az MSZP az ajánlatot elfogadta, így a részletek egyeztetése után Józsefvárosban a két párt közös ellenzéki frakcióban fog dolgozni.

A döntés előzménye, hogy a VIII. kerületi önkormányzat Fidesz-KDNP többségű képviselő-testülete csütörtökön elnapolta a megszűnt szocialista frakció néhány képviselőjének azon egyéni beadványáról, hogy öt helyett három ember is alakíthasson képviselőcsoportot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását