2024. április 29. - Péter

Együttműködőbb hozzállás kellene

A Fidesz-KDNP jelöltjeként tisztséget elnyert győri polgármester és a helyi Fidesz között a győri közműcégek összevonása miatt kirobbant vita megoldását Borkai Zsolt polgármester "együttműködőbb hozzáállásától" várja Dézsi Csaba András, az önkormányzati F
2007. november 13. kedd 17:11 - Hírextra

Így reagált a politikus kedden arra a fejleményre, hogy Borkai Zsolt megvonta fideszes alpolgármestere, Németh Zoltán összes jogkörét. Vélhetően egy lapinterjú miatt, amelyben az alpolgármester arról beszélt, hogy Borkai Zsolt ugyan cáfolja a városi cégek összevonásának terve mögötti privatizációs szándékot, de ez nem hiteles, mert általános helyettese, Ottófi Rudolf alpolgármester a szándékot szóban és írásban is bevallotta.

Dézsi Csaba András ezzel összefüggésben az MTI-nek elmondta: Németh Zoltán véleménye nem elszigetelt vélemény. Hozzátette: Németh Zoltánnal kapcsolatban a Fidesz-frakcióban negatív megítélések nem fogalmazódtak meg.

A politikus közölte: a Fidesz-frakció kedd esti ülésén értékelik a helyzetet, és meghatározzák a megoldás lehetséges lépéseit. Megkísérlik a korrekt együttműködés lehetőségét a polgármesterrel, akitől a korábbiaknál együttműködőbb hozzáállást várnak. Szeretnék, ha megvalósulna az a megállapodás, amelyben a polgármester rendszereses egyeztetést ígért a Fidesz-frakcióval.

Döntése okáról Borkai Zsolt polgármester nem nyilatkozott, a kialakult helyzetet belügynek tekinti - tudatta az MTI-vel Golubkovics Péter, az önkormányzat kommunikációs vezetője.

Németh Zoltán alpolgármester az MTI-nek megerősítette, hogy a polgármester írásban megvonta jogköreit. Hozzátette azonban, hogy továbbra is dolgozik, ellátja azokat a feladatokat, amelyekre megválasztották. Annak a reményének adott hangot, hogy az incidens miatt ügyek nem vesznek el, legfeljebb lelassulnak. Azt szeretné, ha ebből a vitából a győriek jól jönnének ki.

A győri önkormányzat tulajdonosi bizottságának ez ügyben kialakított véleményét ismertető sajtótájékoztatón múlt szerdán Horváth László, a bizottság fideszes elnöke kijelentette: a győri közgyűlés 15 fideszes képviselője egyhangúlag ellenzi az önkormányzati tulajdonú cégek holdingba szervezését és a privatizáció mindennemű szándékát elutasítja.

"Akik holdingot szeretnének, azok a privatizáció első lépcsőjét akarják megtenni" - mondta sajtótájékoztatón Horváth László. Hozzátette: a Fidesz központilag is deklarált véleménye, hogy elutasítja az állami és az önkormányzati cégek privatizációját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását