2024. április 29. - Péter

Szóbeli érettségi nyílt nap a fővárosban

A szóbeli érettségi vizsga felépítésével, az értékelés szempontjaival és a helyes felkészülés módszertanával ismerkedhetnek meg a diákok szombaton, az ELTE Állam- és jogtudományi karán rendezendő nyílt napon - közölte a szervező Felvételi Információs Szol
2008. március 28. péntek 08:23 - Hírextra
A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a szóbeli vizsgán megszerezhető maximális pontszám a felvételi pontszámok egyharmadát adja. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy sok diák veszít pontokat a felvételin, mert az írásbelire megtanult ismeretanyaggal szóban már nem állja meg a helyét. A szóbeli ugyanis más felkészülési módszert igényel, mint az írásbeli.

A vizsgán fel kell készülni a feladat megértésére, a lényeg kiemelésére, a nyelvhelyességre, a felelet felépítettségére, a források használatára, a szaknyelv alkalmazására, történelmi események és jelenségek problémaközpontú bemutatására - írták, hozzátéve: ehhez kívánnak segítséget adni a nyílt napon.

A nyílt napon a magyar, a matematika, a fizika, a kémia, a történelem, a biológia, angol érettségire való felkészüléshez kaphatnak jó tanácsot a tanulók. A rendezvényre elsősorban a 2008-ban és 2009-ben emelt szinten érettségizőket várják a tankönyvszerző előadók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását