2024. június 23. - Zoltán

Dalra fakadtak a külügyminiszterek

Az európai integráció népszerűsítésére a német és francia külügyminiszter együtt vokálozik egy török származású német zenész orientális Rythm & Blues dalában.
2007. november 13. kedd 14:17 - Hírextra

A hétfői közös francia-német kormányülés után zakóját ledobva stúdióba vonult Bernard Kouchner és Franck-Walter Steinmeier, hogy Berlin egyik török bevándorlók lakta negyedében, Kreuzbergben felénekelje németül a kölni születésű Muhabbet egyik dalának nem túl nehéz szövegű refrénjét, amely így szól: "Deutschlaaaaand, Frankreiiiiich". Ez magyarul úgy hangozna: "Németorszááááág, Franciaorszááááág".

A német diplomácia vezetője némileg rutinosabbnak tűnt, de a biztonság kedvéért ő is ütötte a ritmust, amelyet francia kollegája eleinte nem tudott tartani, de a végére mindketten belejöttek, miközben a stúdióban németül, angolul és törökül repkedtek az instrukciók. A rapelemekkel tarkított számban helyi török fiatalok is közreműködnek.

"Gyakrabban kéne ezt csinálnunk. Ez egy csodálatos karrier kezdete" - jegyezte meg lelkesen a francia külügyminiszter.

A politikai duett ötlete a Németországban sztárnak számító Muhabbettől származik, amelyhez azonnal csatlakozott a német külügyminiszter, aki a felvétellel szeretné felhívni a figyelmet a német-török zenész sikeres karrierjére és a bevándorlók sikeres beilleszkedésének lehetőségére. "Az integráció hibái ellenére vannak sikeres együttműködések is, s itt láthatjuk, hogy csak jól járunk a kultúrák gazdaságából" - hangoztatta.

A felvételről készült hang és videodokumentumok a www.diplo.de honlapon tekinthetőek illetve hallgathatóak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását