2024. április 19. - Emma

Antall József szárny az EP-ben

A rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnökről, Antall Józsefről nevezik el az Európai Parlament (EP) két új brüsszeli épületszárnyának egyikét. Erről hétfőn este jutott egyhangú kompromisszumra az EP elnöksége.
2007. november 13. kedd 11:13 - Hírextra
A kompromisszumnak az a lényege, hogy a két új épületszárny egyikét egy konzervatív politikusról, a másikat egy baloldaliról nevezik el. A jobboldali névadó lesz Antall József, a baloldali Willy Brandt egykori német szociáldemokrata kancellár.

A 24 magyar képviselő korábbi egyeztetésén összesen három magyar politikai személyiség neve vetődött fel: Nagy Imre 56-os miniszterelnöké, Bibó István történészé, a Nagy Imre kormány államminiszteréé és Antallé.

Antallt még tavasszal ajánlották az Európai Néppárthoz tartozó magyar képviselők, végül elfogadták őt a szocialisták és liberálisok is. A végső döntést az Európai Parlament valamelyik plenáris ülésen mondják majd ki.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

legjobb
2007. november 13. 11:29
Ezt sürgősen el kell felejteni!! Ez az a patkány aki nem kérte a Marshall segélyt az ország számára, amúgy minden adósság törlődött volna!! Egy hazaáruló féreg volt, és a halála után is az marad!! Nem kell tovább hergelni a népet azzal hogy kitüntetésben részesítenék ezt a férget!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását