2024. április 29. - Péter

Tovább kell vinni a hagyományokat

A határőr hagyományokat tovább kell vinni az új integrált szervezetbe, mely erősíteni fogja a rendőrséget - mondta Béndek József határőr altábornagy, a Határőrség országos parancsnoka hétfőn Hercegszántón.
2007. november 12. hétfő 17:17 - Hírextra

Egy fegyelmezett és jól szervezet határőrség integrálódik a rendőrségbe, mely nyereséget jelent az országnak is - mondta a parancsnok a hercegszántói határrendészeti kirendeltség épületének átadásán a felsorakozott állomány előtt tartott beszédében.

Béndek József veszteségként értékelte a határőrség, mint önálló szervezet megszűnését, de fontosnak nevezte, hogy a munkahelyek megmaradnak és hozzáértő állomány végzi továbbra is a határrendészeti feladatokat.

Az altábornagy beszámolt arról, hogy az Európai Unió által biztosított Schengen Alap 24 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított Magyarországnak a felkészülésre.

A támogatási összegből 8 milliárd forintot fordítottak a schengeni határszakaszokon elhelyezkedő határátkelőhelyek rekonstrukciójára, melyből a szerb, a román és az ukrán határon lévő kirendeltségeket újították fel.

Béndek József hozzátette: a román-magyar határszakaszon nem minden kirendeltséget újítottak fel, mert Románia belátható időn belül a schengeni övezethez fog tartozni.

A hétfőn átadott hercegszántói és a bácsalmási határrendészeti kirendeltségek átépítésére 2,2 millió eurót fordítottak. A két határrendészeti kirendeltségen 225-en dolgoznak a kor elvárásainak megfelelő munkakörülmények között.

Béndek József hangsúlyozta: a brüsszeli központtal kommunikáló számítástechnikai hálózat jól vizsgázott, és nincs akadálya annak, hogy Magyarország a schengeni övezethez tartozzon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását