2024. május 20. - Bernát, Felícia

Öngyilkos merénylet fenyegeti a felvonulást

A pakisztáni rendőrség hétfőn arra figyelmeztetett, hogy öngyilkos merénylet várható a volt miniszterelnök, Benazir Bhutto keddre tervezett fölvonulásán. Emiatt pedig a demonstráció betiltását tervezi a hatóság.
2007. november 12. hétfő 16:17 - Hírextra
A lahore-i rendőrség vezetője, Malik Mohhamed Ikbal azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy "rendkívül komoly fenyegetésről van szó. Küszöbön álló öngyilkos merényletről van szó" - tette hozzá.

A múlt héten Ravalpindiből vezetett volna egy menetet Bhutto, szintén Iszlámábádba. A megmozdulás tervezett idejére azonban házi őrizetbe vették a politikust.

Időközben Benazir Bhutto kizárta annak lehetőségét, hogy a jövőben bármilyen módon megossza a hatalmat Pervez Musarraf elnökkel. A volt miniszterelnök kijelentette: "Nem tárgyalunk tovább. Hiszen nincs miről beszélni olyan emberrel, aki hatályon kívül helyezte az alkotmányt.". Bhutto egyébként kilátásba helyezte, hogy pártja bojkottálni fogja a januárra kitűzött választásokat. Mint mondta: ha szükségállapot van hatályban, akkor nem lehet tiszta és rendes voksolást tartani. A fölvonulással kapcsolatban a volt miniszterelnök kijelentette: tisztában a veszélyekkel, ám mégis elindul Lahore-ból a 275 kilométerre levő Iszlámábádba.

Október 18-án 139-en vesztették életüket, amikor öngyilkos merénylő robbantotta föl magát azon a rendezvényen, amelyet Bhutto hazatérése tiszteletére rendeztek Karacsiban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását