2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hétvégi házak rémei

Nevelt fiával rabolta ki sorozatban a Borsod megyei Mezőkövesd és környékének hétvégi házait egy férfi, összesen 39-et - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
2007. november 12. hétfő 18:36 - Hírextra

Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkaptányság szóvivője elmondta: a mezőkövesdi rendőrkapitányságra október első napjaiban érkeztek meg az első feljelentések a betörésekről, amelyek száma november elejére elérte a 39-et.

Hozzátette: a rendőrség jelentős erőkkel ellenőrizte az érintett területeket. Az egyik ilyen figyelőszolgálat alkalmával vették észre azt a két embert, akik előbb kerékpárral, majd gyalogosan próbáltak eljutni a nyaralókhoz.

Az igazoltatás és a ruházatátvizsgálás után derült ki, hogy a nevelőapa és fiatalkorú fia csavarhúzókkal, elemlámpákkal, feszítővassal, villáskulcsokkal felszerelkezve indult útnak. A lakásukon megtartott házkutatás során nagy mennyiségű olyan eltulajdonított tárgyat foglaltak le a rendőrök, amelyek egyértelműen az üdülőrészben történt betöréses lopásokból származnak.

A nevelőapa nem, ellenben a fiú minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett. A fiatalkorú vallomásából két tettestárs is a rendőrök látókörébe került, akik ha nem is minden nyaralónál, de több esetben elkísérték őket a hétvégi házas övezetbe. A rendőrség az ő felkutatásuk érdekében is megtette a szükséges intézkedéseket - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását