2024. május 19. - Ivó, Milán

Bhutto tüntetést szervez

A pakisztáni ellenzéki vezető, Benazir Bhutto hétfőn arra figyelmeztetett, hogy a januári választásnak csak a szükségállapot feloldása esetén van értelme. A volt miniszterelnök-asszony erről Lahore-ban beszélt, ahol tüntetést szervez keddre.
2007. november 12. hétfő 12:05 - Hírextra
Bhutto vasárnap üdvözölte Musarraf elnök bejelentését, mely szerint január kilencedikéig választásokat tartanak Pakisztánban. A pontos dátumról a választási testület dönt majd. A pakisztáni ellenzéki vezető ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a szükségállapot olyan jogkörrel ruházza föl a katonaságot, amely lehetetlenné tenné a demokratikus választásokat. A helyzetet úgy értékelte, hogy ellentétes érelmű jelzéseket kapnak. Musarraf november harmadikán vezetett be szükségállapotot Pakisztánban.

A tervek szerint csütörtökön oszlatnák föl a pakisztáni parlamentet és egy átmeneti kormány igazgatja majd a 160 milliós országot a választásokig. Bhutto férje, Aszif Ali Zardai úgy nyilatkozott az AFP-nek, hogy a választások kiírása taktikai döntés volt Musarraf részéről, amellyel csak időt akart nyerni.

Azt egyelőre nem tudni, engedélyezik-e a keddi felvonulást. Bhutto Lahore-ból Iszlámábádba szeretné vezetni híveit a szükségállapot elleni tilakozásul. Múlt pénteken a Ravalpindiba tervezett tüntetés idejére Bhuttót házi őrizetben tartották.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását