2024. április 20. - Tivadar

A herceg repülő palotája

A világ jelenlegi legnagyobb utasszállítója, egy Airbus A380 lesz a szaúdi Valid bin Talal herceg magángépe. A milliárdos üzletember hétfőn írta alá az erről szóló megállapodást az Egyesült Arab Emirátusokban.
2007. november 12. hétfő 15:39 - Hírextra
A herceg lesz az Airbus első magánvásárlója. A vételárat nem hoztál nyilvánosságra, de az óriásgép listaáron 320 millió dollárba (mintegy 54,5 milliárd forintba) kerül. Valid herceg 2010-ben kapja meg a kiszivárgott hírek szerint repülő palotának is beillő gépét.

Az Airbus vezetője, John Leahy azt mondta, hogy további magánmegrendelésekre is számítanak, elsősorban az olajban gazdag államok milliárdosaitól. Hozzátette: "legalább húsz magánszemély érdeklődött eddig a szupergép iránt. A legtöbbjük a közel-keleten él" - mondta Leahy.

Valid herceg szereti az elegáns és drága dolgokat. Több luxusszállodája is van a világ több pontján. Övé a párizsi V. György, a New York-i Plaza, a londoni Savoy és Four Seasons hotelek. Valid bin Talal emellett a női jogok egyik szaúdi szószólója is, sőt a politikai reformokat is sürgeti a rendkívül konzervatív Szaúd-Arábiában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását