2024. április 28. - Valéria

Libator Zalaegerszegen

Libaétel-palettával, tökös receptekkel, kulturális programokkal várták vasárnap a látogatókat Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeumba. A délutáni tollfosztás után táncházzal zárul a program.
2007. november 11. vasárnap 17:25 - Hírextra

A legenda szerint 332-ben a Savariában, mai nevén Szombathelyen született Szent Márton alázatból úgy akart kitérni püspökké választása elől, hogy a ludak óljába rejtőzött el, melyek azonban gágogásukkal elárulták. Márton napjához számos néphagyomány is kötődik: ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ilyenkor kóstolták meg az újbort és vágták le a felhízlalt, tömött libákat.

Molnárné Raposa Irina az MTI kérdésére elmondta: Zalában sok embernek van „hegye”, gyümölcsöse, hétvégi telke. Az itt élők kedvelik az őszi rendezvényeket, szívesen jönnek ki gyermekeikkel a szabadtéri múzeumba, ahol változatos programokkal fogadják őket. A platnit, ahol mindenki megsütheti a „maga gesztenyéjét”, már kora reggel befűtötték. Folyamatos játszóházi programokkal, sportversenyekkel, mint például zsákbanfutás, gólyalábazás várták a vendégeket. A kézművesek gyertyát öntöttek, fát faragtak, termésekből mindenféle állatokat, játékokat készítettek. A délutáni tollfosztás után táncházzal zárul a program.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását