2024. május 6. - Ivett, Frida

Éneklés - tiltakozás

Egy közigazgatási egységes belül ennyi gyerek még nem énekelt egyszerre - közölte az MTI-vel Domonkos Csaba, Újbuda önkormányzatának sajtófőnöke a vasárnapi Guinness-rekordkísérletet követően, amikor 2417 iskolás énekelt a Lágymányosi öbölben.
2007. november 11. vasárnap 18:53 - Hírextra

Az "Együtt Újbudán" című dal a főváros XI. kerületében november 11-én 11 órakor hangzott el - mondta el a sajtófőnök, aki emlékeztetett arra, hogy november 11. hosszú évek óta hagyományosan a Kerület Napja. Ekkor Újbuda iskolái, intézményei különböző műsorokkal, rendezvényekkel készülnek. Ekkor köszöntik a több évtizedet szolgált és a pályakezdő pedagógusokat.

A következő rekordkísérlet 2008. április 11-én lesz, akkor az egész országot, minden iskolást közös éneklésre hívnak.

A jövő év az Európai Unióban a"Kulturális Párbeszéd Éve" lesz, ezért kezdeményezi Újbuda azt, hogy 2008. április 11-én, 11 óra 11 perckor minden magyarországi településen, minden iskolában zendüljön fel ez a dal.

Közleményben tiltakozott a "politikai pedofíliának" minősített kisérlet ellen Schneller Domonkos és Sölch Gellért, a budapesti, illetve az újbudai Fidelitas elnöke, önkormányzati képviselők a rendezvényt követően.

Ők azt emelték ki, hogy a tízezer újbudai diák több mint háromnegyede nem vett részt "Molnár Gyula szocialista polgármester propaganda-rendezvényén". Megígérték, hogy a Fidelitas az elkövetkező időben azon fog dolgozni, hogy "többet ilyen és ehhez hasonló politikai beavatkozás az iskolák életébe ne fordulhasson elő".

Szerintük Molnár Gyula polgármester "az öböl-panamáról", a XI. kerület egyik legértékesebb vagyonának "elherdálása nyomán indult nyomozásról kívánja elterelni a közfigyelmet".

"Álláspontunk szerint az iskolákban oktatni kell, a gyermekeknek meg vasárnap a pihenést, a tanulás nyugodt feltételeit kell biztosítani, nem pedig ázó-fázó gyerekeket vezényelni Újbuda Zuschlag-ügyének elkendőzésére" - fogalmaztak.

Az MTI megkeresésére Vincze Kinga, az önkormányzati tulajdonú Média 11 Kft. által rendezett program főszervezője hangsúlyozta: nem politikai rendezvény történt, ők a gyerekeknek szervezték ezt az eseményt, mint ahogyan korábban már több hasonlót.

Hangsúlyozta: a Fidelitas képviselői nem a kerületi ellenzéki álláspontot képviselik, mert a programot ellenzéki képviselők is támogatták.

Szólt arról is, hogy a programot megelőző napokban iskolába tartó gyerekek kaptak szórólapokat arról, hogy ne vegyenek részt az eseményen.

A Guinness-rekorddal kapcsolatban azt mondta: arról még a nap folyamán elkészül a jegyzőkönyv, amelyet eljuttatnak Londonba, hogy ott hitelesítsék a rekordot.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását