2024. április 26. - Ervin

Végetért a demonstráció

Véget ért az öt szakszervezeti szövetség tiltakozó nagygyűlése a Miniszterelnöki Hivatal előtt, amelyen körülbelül kétezer ember vett részt. Az érdekképviseletek az egészségügy tervezett átalakítása ellen tiltakoztak, az erről szóló törvénytervezet vissza
2007. november 10. szombat 14:41 - Hírextra

A szakszervezetek vezetői aláírták az Országgyűlés elnökének címzett felhívásukat, amelyben elutasítják a nemzeti kockázatközösség felszámolását és az üzleti célú egészségbiztosítás létrehozását.

Álláspontjuk szerint érdemi tárgyalások nélkül, a jogalkotási törvény súlyos megsértésével került az Országgyűlés elé a törvényjavaslat. A szakszervezetek felhívásukban arra kérik Szili Katalint, hogy segítse elő az érdemi párbeszéd létrejöttét az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról.

A demonstráció rendbontás nélkül ért véget. A résztvevők számára kordonnal kerítették körbe a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolót, de sokan már nem fértek be az elkerített részre. Egy körülbelül 50 fős, szintén kívül rekedt csoport, folyamatos bekiabálásokkal zavarta a felszólalók beszédeit. A kormányfő távozását követelték, de a szakszervezeti vezetőket is támadták.

Többen megpróbálták őket csendre inteni, de nem jártak sikerrel, tettlegességig azonban nem fajultak az események.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását