2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Két igen, egy nem

A Fidesz nem szavazza meg hétfőn a parlamentben az adótörvényeket, ugyanakkor az ingatlanadó bevezetésének megakadályozása érdekében támogatja az önkormányzati és területfejlesztési bizottság MSZP-s módosító javaslatát, amely meghagyná az önkormányzatok j
2007. november 10. szombat 14:37 - Hírextra

A hatályos törvények alapján jelenleg az önkormányzat döntésétől függ, hogy milyen alapon vet ki helyi adót, az építmény hasznos területe vagy számított értéke alapján - közölte Varga Mihály.

Mint mondta, a kormány azonban megszüntetné az önkormányzatok választási lehetőségét, és csak a számított érték alapján engedné kivetni az építményadót, amely a Fidesz szerint az ingatlanadózás lehetőségét teremtené meg.

A Fidesz ezért hétfőn támogatja majd az önkormányzati és területfejlesztési bizottság zárószavazás előtt benyújtott MSZP-s módosító indítványát, amely szerint továbbra is megmaradna az önkormányzatok választási lehetősége.

Emellett a Fidesz maga is benyújt egy módosítót, amely végképp kizárná a lehetőségét az ingatlanadózás bevezetésének, és arra kéri a kormánypártokat, hogy támogassák majd ezt az indítványt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását