2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyre fontosabb a környezetvédelem

Magyarországon egyre több ember tartja az egyik legfontosabb kérdésnek a környezetvédelmet, mégpedig a legtágabb értelemben, és ez rendkívül jó dolog. Egyebek mellett ezt mondta szombaton a Független Hírügynökségnek adott interjújában Sztavrosz Dimasz, az
2007. november 10. szombat 22:28 - Hírextra
A görög politikus fél napos villámlátogatást tett Budapesten. Előbb beszédet mondott a Parlamentben zajló tudományos fórumon, aztán "érdekes és fontos tárgyalást" folytatott Fodor Gábor, magyar környezetvédelmi és vízügyi miniszterrel. Ezen a hulladékgazdálkodástól a klímaváltozásig "szinte minden fontos kérdést" megbeszéltek és - ahogy Dimasz fogalmazott - "gondolkodásuk teljesen azonos vágányon haladt".

Az EU-biztos úgy vélte: a legtöbb európai országban az emberek úgy gondolják, hogy az Unió egyre többet tehet a környezetvédelem ügyében, és egyre többet kell is tennie. Sztavrosz Dimasz szerint "nagyon örvendetes, hogy Magyarországon is egyre környezettudatosabbak az emberek". Mint fogalmazott: tennivaló van bőven, ezért nagyon fontos, hogy minél többen tartsák elsőrendű fontosságúnak a környezet védelmét, gondolva ezzel nemcsak magukra, hanem az utánuk jövő generációkra is.

A tudományos konferencián is kifejtette, hogy "a politikusoknak a tudósokra és a tudományos eredményekre kell hallgatniuk", mert csak ez biztosíthatja az élhető jövőt.

Dimasz beszélt arról is, hogy az indonéziai Bali szigetén egy hónap múlva megrendezendő környezetvédelmi világkonferencián "már el kell dönteni, hogy megkezdjük a tárgyalásokat a 2012 utáni időszakra vonatkozó előírásokról". Arra a kérdésre, hogy milyen esélyt lát a világ két leginkább "szennyező" országával, az Amerikai Egyesült Államokkal és Kínával való szorosabb együttműködésre, a környezetvédelmi biztos így válaszolt: "Optimista vagyok abban is, hogy akár már Balin is meg tudunk állapodni mindenkivel egy globális környezetvédelmi stratégia fő vonalaiban".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását