2024. április 19. - Emma

Kémkedéssel vádolják

A brit rendőrség őrizetbe vett egy yorkshire-i férfit, akit azzal vádolnak, hogy katonasággal kapcsolatos információkat akart Oroszországnak átadni- olvasható a Yorkshire Post szombati számában. A lap úgy tudja, hogy egy 23 éves férfiról van szó, akit még
2007. november 10. szombat 21:27 - Hírextra
A hatóság azonban részleteket nem közölt az ügyről. Mindössze annyit hozott nyilvánosságra, hogy egy "húszas éveiben járó, leeds-i férfit vettek őrizetbe kémkedés gyanújával szerda este 8 óra 10 perc körül".

A hatóság, miután átkutatta a fiatalember lakását, robbanóanyagokat is talált.

A lap úgy tudja, hogy az őrizetbe vett férfi brit születésű, és csak a közelmúltban költözött Leeds-be. Az újság szerint a bizalmas katonai információkat még az előző munkahelyén szerezte meg. A férfi nem a hadsereg egyik alvállalkozójánál vagy beszállítójánál dolgozott, hanem valószínűleg a kormányzati szervnél.

A londoni orosz nagykövetség szóvivője az üggyel kapcsolatban annyit közölt: nincsenek információi sem az őrizetbe vételről, sem pedig a kémkedésről.

A mostani kémügy nem sokkal azután pattant ki, hogy a brit belbiztonsági szolgálat vezetője hétfőn arról beszélt: noha vége a hidegháborúnak, az orosz kémek aktivitása cseppet sem csökkent a szigetországban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását