2024. május 3. - Tímea, Irma

Érvénytelenített a bíróság

A Fővárosi Bíróság első fokon hatályon kívül helyezte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) emlékezetes március 9-i tisztújító küldöttgyűlésén hozott határozatokat.
2007. november 10. szombat 18:37 - Hírextra

Az indoklás szerint az MKOSZ mandátumvizsgáló bizottsága az előírtnál később küldte szét a felhívásokat a kluboknak, így többen nem tudtak időben - a tanácskozás előtt 15 nappal - küldöttet állítani.

"Nem az alapszabály szerint zajlott le az előkészítés, aminek következtében például 17 megyei képviselő hiába jött fel Budapestre, nem jutott mandátumhoz. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, akkor új küldöttgyűlésre lesz szükség, amely már törvényesen ül össze" - mondta az MTI-nek az "ellenzék" nevében Sárkány Paula, a Pekosi Sportegyesület elnöke.

A március 9-én a szövetség első emberévé megválasztott Berényi János csalódottan reagált a hírre:
"Nincs béke az olajfák alatt. Éjjel érkeztem haza külföldről, és még nem tájékozódtam igazán az ügyben, de egy adminisztratív hiba történhetett, részünkről semmiféle hamisítási szándékról nem volt szó. Amióta átvettem az 50 milliós hiánnyal küszködő MKOSZ-t, helyreállt a rend, felálltak a szakmai bizottságok, komoly támogatók csatlakoztak hozzánk, egyszóval zajlik a munka. Az ellentáborral beszélőviszonyban vagyok, eddig jól tudtunk együtt dolgozni. Mindemellett törvénytisztelő ember vagyok, fellebbezni fogunk az ítélet ellen, és szükség esetén természetesen vállalom az újabb megméretést."

Az akkor még a teniszszövetséget is irányító közgazdász hét hónappal ezelőtt 67-36-ra nyert a másik elnökjelölt, Németh László ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását