2024. május 3. - Tímea, Irma

Pokorni: közös vélemény kell

A XII. kerület polgármestere szerint közös véleményt kell kialakítania a helyi frakcióknak ahhoz, hogy dönteni tudjanak a hegyvidéki ingatlanok területi átsorolása ügyében; a Hegyvidéki önkormányzat erről közleményt adott ki pénteken, melyet az MTI-hez ju
2007. november 9. péntek 14:59 - Hírextra

A hivatal tájékoztatása szerint a kerületi képviselő-testület Pokorni Zoltán polgármester javaslatára csütörtöki ülésén nem tárgyalta azt az előterjesztést, amelyben a fővárosi önkormányzat hozzájárulását kérték volna az ingatlanterületek átsorolásához.

A kerületi vezető szerint a testületnek közös véleményre kell jutnia az átsorolás kérdésében, és "el kell oszlatni azokat a félreértéseket, aminek hatására több szabad demokrata képviselő politikai támadást indított a kerületi zöld területek védelmére hivatkozva" - áll a közleményben.

Az ügy előzménye, hogy a szabad demokrata képviselők a zöld területek védelmében tiltakoztak az ingatlanok építési övezetté történő átminősítésének terve ellen. A kerületi vezetés szerint azonban jórészt olyan területekről van szó, amelyek már csak papíron "zöldek".

A polgármester, aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője, azt közölte: a területek többsége tévesen van besorolva. Ezek között említette a Jánoshegyi úti Sporthotel ingatlanát, ami "papíron" erdőterület, ám valójában egy többszintes épület áll a telken.

A terület átsorolásáról a végső döntést a fővárosnak kell meghoznia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását