2024. április 29. - Péter

Nem zárnak be az üzletek

Haladékot kaptak a Kőbánya-Kispest metróállomás felüljáróján lévő üzletek, a közigazgatási hivatal döntéséig tovább működhetnek - közölte Talpassy Margó, a Civilek Érdekvédelmi Fóruma Kispestért alapító tagja pénteken az MTI-vel.
2007. november 9. péntek 17:19 - Hírextra

Talpassy Margó az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a kispesti önkormányzat a helyi Fidesz-KDNP képviselők közbenjárására és a civilek tiltakozása miatt a működési engedélyek 90 napos felfüggesztését hatályon kívül helyezte, a közigazgatási hivatalnak adta át a döntést az ügyben.

A polgármesterrel folytatott megbeszélésen a kereskedők képviselői bemutatták a fővárosi tűzoltóság által kiadott érvényes engedélyeket, valamint egy igazságügyi szakértő szakvéleményét, amelyek szerint az épületben sehol nincs tűzveszély.

A civil szervezet alapító tagja elmondta, hogy a boltok nem is zártak be, jelenleg is üzemelnek, mivel egybe esett a működési engedélyek felfüggesztése és a határozat hatályon kívül helyezése.

A civilek nemrégiben tüntetést szerveztek a XIX. kerületi önkormányzat döntése ellen. A demonstráción petíciót adtak át Gajda Péter polgármesternek, ebben azt követelve, hogy a tűzoltóság és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. (ÉMI) szakvéleménye alapján elrendelt intézkedést vonja vissza az önkormányzat.

Az önkormányzat akkor azt közölte az MTI-vel, hogy megértik a kereskedők aggályait, és tisztában van azzal, hogy az üzletek egyenként valamennyien rendelkeznek tűzvédelmi engedéllyel, ám az épület egészének tűzvédelmi kockázata felülírja az egyedi engedélyeket. Az üzletek többségének tulajdonosa a BKV Zrt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását