2024. április 29. - Péter

Kiderült, hogy mindenki megúszta

Teljesen leégett egy hatlakásos sorház tetőszerkezete péntek hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Táplánypusztán. A tűzben senki nem sérült meg, a lakások lakhatatlanná váltak - tájékoztatta Pesztenlehrer Lajos ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgat
2007. november 9. péntek 19:36 - Hírextra
Közveszélyokozással gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, akinek a lakásában a tűz keletkezett - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde alezredes az MTI-vel. Közlése szerint 12 felnőtt és 12 gyermek lakott a meglehetősen rossz állapotú sorházban.

Az ott élők kimenekültek, a tűzoltók azonban hajnalban nem találták meg azt az embert, akinek a lakásában a tűz keletkezett. A férfi a reggeli órákban került elő. Kiderült: a helyszínről elfutott, miután a történteket észlelte.

A tüzet a győri és a csornai tűzoltók oltották el.

Hullámos László ezredes, győri parancsnok az MTI-nek elmondta: a gázpalackokat is kivitték a lángok közül a mentésben részt vevő szakemberek, így szerencsére robbanás nem történt. A lakások így is lakhatatlanná váltak, egy teljesen kiégett, a mellette lévőben is jelentős tűzkár keletkezett, a többiben az oltás során használt víz is károkat okozott.

Sándor Károly polgármester az MTI érdeklődésére elmondta: összesen 600 ezer forint gyorssegély kiosztásáról döntöttek a reggeli rendkívüli közgyűlésen. A város a megyei önkormányzat segítségével gondoskodik a lakók elhelyezéséről. Étkeztetésüket a megyei önkormányzat fenntartásában lévő közeli mentálhigiénés intézetből biztosítják.

A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei főkapitányság sajtóreferense elmondta: a férfi beismerte, hogy miután éjjel begyújtott, erősen ittasan feküdt le, majd arra ébredt, hogy perzselődik a haja a kályha melletti ágyban.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását