2024. április 27. - Zita

Javítani kell a nyugdíjasok helyzetén

A Ratkó-korszakban született és rövidesen nyugdíjba készülő több százezer ember helyzete romlik a kormány által tervezett nyugdíjtörvény-módosítás miatt; ezen a helyzeten a Fidesz-KDNP módosító indítványokkal próbál javítani.
2007. november 9. péntek 14:30 - Hírextra

Soltész Miklós közölte: a parlament előtt lévő nyugdíjtörvény-javaslat szerint újabb megszorításokat kell elszenvednie a Ratkó -korszakban (az ötvenes évek elején) született több százezer embernek. Ezért a Fidesz-KDNP több olyan módosító indítvány nyújtott be, amelyek alapján megtartanák a jelenleg érvényes nyugdíjszámítási módot, és a nők számára lehetővé tennék, hogy 57 éves koruktól fokozatosan mehessenek el nyugdíjba.

Hozzátette: ha az Országgyűlés elfogadja a kormány által benyújtott módosítást, mintegy 120 ezer férfitől átlagosan egymillió forintot fognak elvenni a következő években, míg több mint 120 ezer nyugdíjba készülő nő több százezer forinttal jár rosszabbul a mai helyzethez viszonyítva.

A politikus elmondta: az már ismert, hogy mindenkitől, aki 2008-ban megy el nyugdíjba - a megváltozott nyugdíjalap-számítás miatt - nyolc százalékot elvonnak.

Navracsics Tibor közölte: a kormány már rég elvette a nyugdíjasoktól nem csak a 13. havi, de már a 12. havi nyugdíjat is. Tette ezt az elmúlt évek megszorító csomagjaival, a konvergenciaprogrammal, a 2007-es költségvetéssel, és teszi ezt a 2008. évi költségvetéssel is - mondta.

Közölte: fontos tudni, hogy ma Magyarországon minden harmadik nyugdíjas 50-55 ezer forint alatti nyugdíjból él. Hozzátette: szociológusok számításai szerint az előző év megszorításai 75-120 ezer forint közötti összeget vesznek el egy háztartástól.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: a párt ellenzi az ingatlanadó bevezetését is, hiszen a kormány ezzel tovább rontaná az idősek helyzetét.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását