2024. május 4. - Mónika, Flórián

Határozottabb külpolitikát!

Európában és az Egyesült Államokban egyre többen ismerik fel, hogy a Közép-Európában teret nyerő populista politizálás nem vezet sehová - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF külügyi kabinetvezetője hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóját követően az MTI-ne
2007. november 9. péntek 19:23 - Hírextra
Az elmúlt időszakban az MDF Nagy-Britanniából, Németországból, Brüsszelből és az Egyesült Államokból is több helyről kapott visszajelzést, hogy számítanak arra a politikára, amelyet folytat - tette hozzá a politikus, azt a kijelentését alátámasztandó, hogy pártjuk jelentősége felerősödött a nemzetközi porondon.

A közelgő romániai európai parlamenti választások kapcsán, elsősorban a Fideszt kritizálva azt mondta, hogy felelőtlen és káros minden olyan politikai szándék, amely megosztja az erdélyi magyarságot. Véleménye szerint ez oda vezethet, hogy az erdélyi magyarok uniós mandátum nélkül maradhatnak.

Kerék-Bárczy Szabolcs a kormánytól határozottabb külpolitikát vár el, mert úgy érzi, hogy jelenleg a kabinetnek nincsenek válaszai a térség fontos kérdéseire.

Példaként említette, hogy Koszovó vagy a Visegrádi Négyek kérdéseiben Magyarország kezdeményezőleg léphetne fel, de a kormány sorra elszalasztja ezeket a lehetőségeket.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását