2024. április 28. - Valéria

A finn Mikulás sem hiányozhat

Idén is útnak indul a miskolci Mikulásvonat, a meglepetés, hogy december 1-én az igazi lappföldi Mikulás nyitja meg hivatalosan a különleges szerelvény programját.
2007. november 9. péntek 07:17 - Hírextra

A finn, azaz a lappföldi Mikulás - ottani nevén - Joulupukki indítja útjára a 2007-es téli szezon Mikulásvonatát, amely már 2003 óta kedvence a gyerekeknek és nem kevésbé a felnőtteknek.
A Mikulásvonat első járatai egyébként már november 26-án elindulnak, ugyanis rengeteg az érdeklődő - mondta a távirati irodának F. Tóth Géza, a miskolci program szervezője.

Minden évben egyre többen jelzik, hogy szeretnének utazni a nem mindennapi vonaton, amelyen tavaly például több mint 14 ezren ültek. Idén körülbelül 18 ezer utasra számítanak, mert már eddig - míg a szezon el sem indult - több mint tízezren váltottak rá jegyet.

A Mikulásvonat segítségével juthatnak el a gyerekek a lillafüredi Mesebirodalomba, ahol találkozhatnak például az "Óz a Csodák Csodája" című mese szereplőivel, ott lesz Madárijesztő, Bádogember, Totó kutya, Dorothy, a boszorkány , és még sokan mások egy interaktív mesejáték keretében.

F. Tóth Géza emlékeztetett arra, hogy a program nem hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A feldíszített karácsonyi hangulatú kocsikban jelmezbe öltözött krampuszok - középiskolás diákok - várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Miskolc-Lillafüreden, pedig, a "Mesebirodalom kapujánál" maga a Mikulás várja az apróságokat. Itt mindenki bekapcsolódhat a mintegy egyórás interaktív mesejátékba, amelyben különböző mesefigurákkal találkozhatnak a résztvevők, és játékos feladatok során segíthetnek a bajba jutottakon. Természetesen a "jó tett helyébe jót várj" jelmondat karácsony előtt duplán számít, minden gyermek megkapja a zenélő kincsesládából a mikuláscsomagot, és csak ezek után indul haza - ismertette a részleteket. F. Tóth Géza.

A Mikulásvonatot és programjait Miskolc önkormányzata idén nívódíjjal tüntette ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását