2024. április 18. - Andrea, Ilma

Egy kukába akarták gyömöszölni a műsorvezetőt élő adás alatt

Élő adásban akarták egy szeméttárolóba gyömöszölni Dan Diaconescut, az egyik román magántelevízió műsorvezetőjét, de a médiafelügyelet a végén magát az adót büntette meg emiatt.
2009. január 15. csütörtök 21:57 - Hírextra
Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) - amely a magyarországi ORTT romániai megfelelője - kénytelen volt napirendre tűzni ezt a furcsa esetet, amely az ország egész közvéleményét foglalkoztatta.

Az ügy főszereplője Dan Diaconescu, aki egyszerre tulajdonosa, producere, főszerkesztője és műsorvezetője a sokak által csak "szennycsatornának" nevezett OTV-nek. Az elmúlt években ez a csatorna állandó munkát adott a CNA-nak, mert Diaconescu semmiféle nemtelen eszköztől nem riadt vissza, hogy a nézettséget fokozza. Kétes hírű egyéneket, szélsőséges politikusokat hívott meg műsoraiba, akiknek trágár vagy éppen fajgyűlölő - antiszemita, cigány- vagy magyarellenes - megnyilvánulásait a műsorvezető szó nélkül hagyta.

"A kiróható büntetések egész skáláját végigpróbáltuk már" - mondta az MTI-nek Szász Attila, a CNA tagja, felidézve, hogy a csatornát a legalacsonyabbtól (2500 lej, azaz mintegy 160 ezer forint) egészen a legmagasabb összegig (100 ezer lej, kb. 6,5 millió forint) terjedő bírságokkal sújtották már. Sőt, kétszer alkalmazták a legsúlyosabb intézkedést, az adás három órára való felfüggesztését. A harmadik ilyen büntetés az adó engedélyének megvonásával is járhat - mondta Szász Attila.

Egyik nap azonban meglehetősen szokatlan történetnek lehettek tanúi a nézők. Régóta zajlik az a valóságosnak tűnő "szappanopera", amely egy nő két évvel ezelőtti titokzatos eltűnéséről szól. Diaconescu az illető családtagjait, rokonait, ismerőseit mind megszólította, élő telefonhívások, olykor gyanúsítgatások jegyében zajlanak a műsorok.

A stúdióban élő adásban megjelent egy bizonyos Tolea nevű díjbírkózó, annak a férfinak a barátja, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte volt feleségét, a nyomtalanul eltűnt nőt. Hozott magával egy üres kukát, amelybe bele akarta gyömöszölni az alacsony növésű Diaconescut.

A CNA a televízióra rótt ki ismét pénzbüntetést, mivel a moderátor nem szakította meg a műsort, holott erőszakra ösztönző cselekmény zajlott a képernyőn. Más kérdés, hogy sokak szerint megrendezett jelenet volt, hiszen Diaconescu nem tanúsított ellenállást, és az egész jelentről "sütött", hogy színészkedésről van szó. Kétségtelen, hogy Diaconecu egy százalékról öt százalékra növelte az adott pillanatban a csatorna nézettségi indexét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását