2024. május 9. - Gergely

Őszi felvételi: még egy hét

Még egy hétig, azaz november 15-éig jelentkezhetnek a felsőoktatásba azok, akik 2008 februárjától valamelyik egyetemre vagy főiskolára szeretnének járni: a mostani időszakban ötven felsőoktatási intézmény hirdet meg képzéseket.
2007. november 8. csütörtök 14:01 - Hírextra
Az őszi felvételi eljárásban választható képzéseket a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008. februárban induló képzések könyv tartalmazza és a www.felvi.hu honlapon is megtalálhatóak.
A mostani, őszi jelentkezési időszakban 50 felsőoktatási intézmény, kar hirdet meg képzést felsőfokú szakképzésen, alapképzésen, illetve - a diplomával rendelkezők számára - mesterképzésen. Mesterképzésben és felsőfokú szakképzésben államilag támogatott képzésekre is lehet jelentkezni - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A képzések részletes információi mellett a jelentkezésre vonatkozó valamennyi szabály megtalálható a könyvesboltokban kapható "Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008. februárban induló képzések" című kiadványban, illetve a www.felvi.hu honlapon.

A kizárólag az őszi eljárásban érvényes, "Jelentkezési határidő: 2007. november 15." felülnyomással ellátott jelentkezési lapokat könyvesboltokban és nyomtatványboltokban lehet megvásárolni. A jelentkezési lapot a laphoz mellékelt borítékban, az azon szereplő címre kell postára adni legkésőbb november 15. éjfélig.

A felsőoktatási intézmények 2008. január 15-én fognak dönteni a ponthatárokról.
A következő jelentkezési időszak kezdete: december 15-e lesz.

A 2008 szeptemberében induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató is ekkor jelenik meg. A középiskolai tanulmányaikat 2008 tavaszán befejezők ebben az eljárásban tudnak a felsőoktatásba jelentkezni. A tavaszi felvételi eljárásra vonatkozó jelentkezési határidő pedig 2008. február 15-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását