2024. április 19. - Emma

Kiss Péter: az időspolitika mindenki érdeke

Az időspolitika az egész társadalom ügye - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter az Idősek Világnapja alkalmából az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége által rendezett ünnepségen csütörtökön Budapesten.
2007. november 8. csütörtök 12:56 - Hírextra
Az számítson, hogy ki, milyen erőfeszítést, életteljesítményt tett le nyugdíjas kora előtt - mondta, hozzátéve: azt a példát kell erősíteni, hogy indokolt legyen tisztességes életet élni, adózni, járulékot fizetni. A különböző nemzedékek egymásra vannak szorulva, ezért a közöttük lévő kooperáció nagyon fontos.

Hozzátette: a nyugdíjrendszerben, az időskori ellátásban történő változások a nemzedékek közötti együttműködést kell, hogy elősegítsék. Ez a most aktív korosztályok érdeke is.

Az egészségbiztosítást a jövedelem alapján kell fizetni, a szolgáltatásokat viszont mindenkinek az igényei alapján kell megkapnia. Az egészségügyi ellátásra való igény idős korban növekszik. Az egészségügyi költségek viszont az élet utolsó néhány évében növekszenek jelentősen a statisztikai adatok szerint. "Cél az, hogy éljünk minél tovább egészségben" - jelentette ki.

Az ünnepségen Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára kijelentette: biztosan megmarad a 13. havi nyugdíj, valamint a 65 éven felülieknek járó utazási kedvezmény és folytatják a nyugdíjkorrekciós programot is.
Forrás: MTI MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását