2024. május 2. - Zsigmond

Hőre lágyuló királyok

Magyar királyok panoptikuma címmel nyílt kiállítás csütörtökön Kaposváron. A több mint félszáz uralkodót megjelenítő magángyűjteményből 16 darab látható Kaposváron.
2007. november 8. csütörtök 12:42 - Hírextra
A látogatók egy rendhagyó történelemóra részesei is lehetnek, kérhetnek továbbá hangos tárlatvezetést, az óvodások pedig Mátyás királyról szóló meséket hallgathatnak.

Ifjabb Pál Richárd, a rendező Arkona Trade Kft. egyik tulajdonosa a kaposvári kiállítás kapcsán az MTI-nek elmondta: az ötlet 2002-ben született meg, ihletője a fia volt, aki nagyon érdeklődött a történelem iránt.

Mielőtt elkezdték a tényleges munkát, hosszasan tájékozódtak, anyagot gyűjtöttek, a kivitelezés előtt történészekkel konzultáltak, végül a viaszfigurák két év alatt készültek el - tette hozzá.

A kultúrával, többek között kiállítások szervezésével foglalkozó budapesti központú cég tulajdonosa beszámolt arról is, hogy a tervek szerint hamarosan új helyre költöznek a jelenlegi tihanyi kiállítóhelyről, ahol 2004-ben elsőként állították ki a gyűjteményt.

Márciustól szeptember végéig továbbra is Tihany lesz a kiállítás állandó helyszíne, kérésre azonban, ahogy eddig is, úgynevezett utazó kiállításokat rendeznek - ezek sorába tartozik a kaposvári is -, amelynek során már több tízezren látták a királyokról készült viaszfigurákat.

Az államalapítás előtti időszaktól a török hódoltságig terjedő korszak uralkodóinak élethű viaszfigurái korabeli enteriőrökben két héten át, november 22-ig láthatók a Helyőrségi Klubban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását