2024. április 20. - Tivadar

Ahol a park szakad

Nem értett egyet a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága Demszky Gáborral egy közterület-használati engedély kapcsán, s ezért nem vonták vissza szerdán a főpolgármester által kifogásolt testületi határozatukat, így a hó végén a közgyűlésnek kell d
2007. november 8. csütörtök 07:56 - Hírextra
A bizottság még október közepén hozzájárult ahhoz, hogy egy cég december 1. és 24. között karácsonyi vásárt rendezzen a Városháza parkban. A főpolgármester a fővárosi önkormányzat érdekeivel ellentétesnek tartva ezt a döntést, e héten felfüggesztette a határozat végrehajtását.

Szerinte a park alapvetően pihenő és közösségi találkozóhelynek készült. Vásárokat úgy mint eddig, ezután sem szeretne a főpolgármester a parkban, mivel ezek városképi szempontból nem megfelelőek, színvonalukban nem méltóak a helyszínhez. Jelezte azt is, hogy a parkhoz méltó fővárosi program tervezés alatt van.

Kormánypárti és ellenzéki képviselők is hiányolták azt, hogy néhány héttel az adott időpont előtt még semmit nem tudni erről a fővárosi programról. Hangot adtak annak a véleményüknek is, hogy nem lenne célszerű ez idő tájt pártpolitikai jellegű program tervezése.

Elviekben egyetértett a bizottság azzal,hogy a Vörösmarty téren egy alapítvány karácsonyi vásárt rendezzen. végleges döntést két hét múlva hoznak ez ügyben. Célszerű lenne, ha addig az alapítvány egyezségre jutna a tér használatáról a főpolgármesteri hivatal PR-irodájával, amely már korábban engedélyt kapott karácsonyi pavilonok felállítására, szilveszteri programokra és tűzijátékra ugyanott - jegyezte meg Endrédy István (KDNP).
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását