2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kemény Dénes értékelt

Három napig Balatonfűzfőn gyakorolt a magyar férfi vízilabda-válogatott ezúttal 17 fős kerete, amelyből öt olimpiai bajnok különböző okból hiányzott, ott volt viszont három régi-új játékos is.
2007. november 7. szerda 14:42 - Hírextra
Ezt erősítette meg Kemény Dénes szövetségi kapitány az MTI-nek, amikor az edzőtábor tapasztalatait összegezve az ötkarikás felkészülés és csapatkeresés további stációit is érintette.
"Kifejezetten jó érzés volt látni, hogy mindenki örömmel, elszántan, a lehető legjobbat nyújtani akarván vett részt a fűzfői közös munkában, amely egyértelműen roppant hasznosnak bizonyult. Egy kezemen meg tudnám számolni, hányan vannak, akik lényegesen többet tudnak annál, mint amit most mutattak, mert a nagy többség jól vagy nagyon jól teljesített – mondta a szakvezető. – Én szerettem volna, ha még idén, a két ünnep között is tudunk találkozni hasonló körülmények közepette, ám mivel ezt nem teszi lehetővé a decemberi Magyar Kupa-sorozat, benne a karácsonyt követő hétvégén esedékes elődöntő és döntő, legközelebb csak jövő februárban tudunk ismét együtt dolgozni. Bő három hónap múlva találkozik tehát megint a keret, s a tesztelésre bőven módot adó egy hét alatt, 18. és 24. között – többször is változó összetételben – gyakorolunk majd előbb a németekkel Hódmezővásárhelyen, barátságos meccseken, majd a kecskeméti Volvo Kupán, amelyen az ausztrál, a kanadai és a román válogatott vesz még részt.”

A mostani edzőtábor „jelenléti ívének” sajátosságára kitérve – merthogy a keretbe hosszú idő, sokhónapos szünet után kapott újból meghívást az olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás és Varga Tamás, illetve a világbajnok Varga II Zsolt – Kemény Dénes elmondta, hogy a „hármakkal” külön is leül még beszélgetni, de konkrétummal sem az ő, sem a többiek ötkarikás kilátásait illetően nem szolgált. Általános érvénnyel szögezte le ugyanakkor, hogy tavaszra mindenkinek, aki nála szerepelni akar, húsz-harminc százalékkal kell javulnia játéktudásban.

„Senki sem érezheti magát biztonságban, mindenkinek meg kell harcolnia az olimpiai csapatba kerülésért ” – fogalmazott a kapitány, akinek irányításával a 2000-es sydneyi és a 2004-es athéni olimpián is aranyérmes lett a magyar válogatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását