2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Hajnalra visszaáll a menetrend

Szerda reggel 8 órakor véget ért a vasutas szakszervezetek két órás figyelmeztető sztrájkja. A vasúttársaság az elővárosi közlekedés valamint a nemzetközi és az Intercity vonatok forgalmának biztosításával kezdi a menetrend helyre állítását - közölte Kava
2007. november 7. szerda 09:08 - Hírextra
A tervek szerint estére a legtöbb szakaszon normalizálódik a helyzet, ám a teljes menetrend csak csütörtök hajnalra állhat vissza.A vasúttársaságnak egyelőre nincs arról információja, hogy hányan vették fel a munkát és hányan sztrájkoltak. A Déli pályaudvaron, Kelenföldön, az újszászi, a rákosi és a kőbánya-felsői pályaudvarokon a többség dolgozott, ott biztosítani tudták a vonatok érkezését és indulását is. A Nyugati és a Keleti pályaudvarokon a sztrájkoltak, így innen nem indulhattak el járatok. Kavalecz Imre elmondta, hogy a közlekedő vonatokat menetközben is feltartóztathatták azokon az állomásokon, ahol zajlott a munkabeszüntetés. Így a sztrájk ideje alatt, reggel 6 és 8 óra között országszerte késések, járatkimaradások és járatrövidülések fordultak elő.

Szerda reggel 6 órakor kezdődött a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk. A munkabeszüntetés alatt nem járt a személy-, a teher- és a nemzetközi vonatok többsége. A vasúttársaság korábbi tájékoztatása szerint a járatkimaradások, késések, több mint 600 szerelvényt érintenek szerdán. Az érdekvédők 38 mellékvonal tervezett megszüntetése ellen tiltakoztak.

A sztrájkkal egyidőben vagy utána több helyen tartanak demonstrációt a mellékvonalak bezárása ellen. Tiltakozás volt például a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, 8 -kor kezdődik demonstráció a Békés megyei Vésztőn.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását