2024. április 29. - Péter

Discovery haza

Az előrejelzések szerint megfelelő időjárás várja a 15 napos küldetés utána a Földre visszatérő Discovery űrsiklót a floridai Kennedy Űrközpontnál. Az űrsikló hétfős legénységével közép-európai idő szerint délután hét óra után két perccel száll majd le a
2007. november 7. szerda 09:03 - Hírextra
A Discovery hétfőn vált le a Nemzetközi Űrállomásról, hogy 11 nap ott tartózkodás után elinduljon vissza a Földre. Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) korábbi közlése szerint nem sérült meg az űrsikló hőpajzsa, így biztonságban visszatérhetnek a földre.

Rossz időjárás esetén az előre eltervezett időpont után másfél órával lesz még egy alkalom a leszállásra, és ha akkor sem tud visszatérni az űrsikló, már csak szombaton tudják visszahozni a Discovery-t.

Az űrsikló mostani küldetése alatt szállították az űrállomásra a Harmony nevű modult, ami lehetővé teszi egy európai és egy japán laboratórium csatlakozását a Nemzetközi Űrállomáshoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását