2024. május 3. - Tímea, Irma

Brüsszel nem kifogásol

A brüsszeli magyar NATO-nagykövet sem az Egyesült Államok NATO-nagykövetétől, sem az észak-atlanti szövetség bármely más tagállamának képviselőjétől nem kapott jelzést a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) élére jelölt Laborc Sándor kinevezése kapcsán.
2007. november 7. szerda 12:45 - Hírextra
Martinusz Zoltán az MTI-nek Brüsszelből telefonon nyilatkozva alaptalannak nevezte a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent információt, amely szerint az Egyesült Államok brüsszeli NATO-nagykövete arról tájékoztatta Martinusz Zoltán magyar nagykövetet, hogy egy szövetséges ország kém- és terrorelhárító szolgálatának élére elfogadhatatlannak tartják Laborc Sándor személyét.

Engem egyetlen újságíró sem keresett meg ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és fogalmam sincs arról, mi alapján született meg a cikk - közölte Martinusz Zoltán az MTI-vel.
Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter október 30-án jelentette be, hogy Laborc Sándort javasolja a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának. Laborcot kedden hallgatta volna meg a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, ám az ülés elmaradt. Szilvásy György a bizottsági meghallgatást követően terjeszti kinevezésre vonatkozó javaslatát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elé.

A Magyar Hírlap kedden arról írt, hogy nemzetbiztonsági szakértők és ellenzéki politikusok egyaránt kockázatosnak tartják az orosz rendőrtiszti főiskola állambiztonsági szakán (vagyis "a KGB-egyetemen") végző szakember kinevezését, akinek egykori évfolyamtársai közül a lap szerint szinte mindegyik magas beosztású orosz titkosszolgálati vezető.

Laborc Sándor jelenleg megbízott főigazgatója a Nemzetbiztonsági Hivatalnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását