2024. június 21. - Alajos, Leila

Új lendület a popszakmának

Tehetséggondozó és médiapromóciós mozgalmat kezdeményezett a Transindex hírportál és a magyar kormány által létrehozott Erdély FM rádióprodukciós stúdió: első lépéseként rádióműsort és zenei portált indítottak, ami új lendületet adhat a romániai magyar po
2007. november 6. kedd 12:12 - Hírextra

Balázsi Pál Előd projektfelelős az MTI-nek elmondta: többlépcsős összefüggő program létrehozását gondolták ki, amelynek lényege az, hogy a már felfedezett erdélyi magyar zenetehetségek ismertebbé váljanak.

Elsőként a Popsulinak nevezett rádióműsor készült el, amelyben a legjobb erdélyi magyar zenéket mutatják be. A terv kivitelezésébe bekapcsolódik az Erdély FM, illetve a kereskedelmi jellegű műsorokat részben vagy kizárólag magyar nyelven szóró székelyudvarhelyi Star Rádió, a háromszéki Régió Rádió, a marosvásárhelyi Gaga Rádió, a kolozsvári Paprika Rádió, a szatmárnémeti City Rádió, a székelykeresztúri Vox Rádió, illetve a csíkszeredai Mix FM és Energy Rádió.

November elejétől kezdve a www.popsuli.ro portál mellett az említett partnerrádiók frekvenciáin is hallgatható a heti rendszerességgel készített műsor. A projektfelelős hozzátette: nyitottak arra, hogy magyarországi rádiókkal is együttműködjenek.

A Popsuli várja a régi és az új erdélyi zenekarok jelentkezését. A portálon feltöltött zenékből szerkesztik ugyanis az erdélyi sugárzású rádióműsor tartalmát, amelynek alapján összeállítják negyedévente az Erdélyi toplistát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását