2024. április 25. - Márk

Tarlós országot jár

Országjárásra indul a Fidesz népszavazási kampányának vezetője, Tarlós István, aki csaknem 30 városba és 120 kistelepülésre látogat el a következő hónapokban, hogy a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazás támogatására buzdítson
2007. november 6. kedd 21:22 - Hírextra
"Miniszterelnök úr is országjárásra indult, úgy gondoljuk, hogy nem szégyen követni egy miniszterelnök példáját" - fogalmazott a politikus, aki keddi sajtótájékoztatójára már azzal a Szociális Népszavazás 2008 feliratú bérelt kisbusszal érkezett, amivel a szerdán kezdődő országjárásra indul majd.

Tarlós István a Clark Ádám téren a nulla kilométerkőnél tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: most még nem a Fidesz hivatalos népszavazási kampánya indul, hiszen ez csak akkor kezdődik majd, ha a köztársasági elnök kitűzte a referendum időpontját.

Szerinte ugyanakkor ennek a most kezdődő korai kampánynak és országjárásnak a célja, hogy a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kérdés közvetlen tartalmáról és a népszavazás közvetett üzeneteiről felvilágosítást adjanak.

Szintén cél, hogy minél több támogató aláírást gyűjtsenek a kezdeményezésekhez, tekintettel arra, hogy a Fidesz a hivatalos aláírásgyűjtő ívek leadása után bejelentette: petíció formájában folytatja az aláírásgyűjtést.

Tarlós István úgy vélte, hogy a népszavazás közvetett üzenete többek között az, hogy a felsőoktatás ne a gazdagok privilégiuma legyen, hogy a társadalmi szolidaritás nem állampárti csökevény, hanem minden civilizált demokrácia alapvető követelménye, és az is, hogy országban sok mindent meg lehet tenni, de nem következmények nélkül.

A politikus szerint az egész népszavazás nem arról szól, hogy a Fidesz, vagy a hozzá kapcsolódó gondolkodói kör nyerjen, hanem arról, hogy a kormány "kegyetlenül elszúrta", mégpedig a legszélesebb társadalmi réteg számára. Hangsúlyozta: nem "mocskolódásra" vagy "egyes személyek kipécézésére" épül a kampány, hanem az a cél, hogy egyszerű tényekre és összefüggésekre világítsanak rá.

Tarlós István kampánynyitója szerdán délután a Hold utcai piacon lesz, ezt követően a népszavazási kampány irányítója közel 30 városba és 120 kistelepülésre látogat el a következő hónapokban vélhetően jövő tavaszig, amikorra a népszavazás kiírása várható.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását