2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szili korszerű egészségügyet szeretne

Korszerű, európai és mindenki számára elfogadható egészségügyi rendszert szeretnénk - mondta az Országgyűlés elnöke köszöntőjében a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) ülésén, kedden az Országházban.
2007. november 6. kedd 14:59 - Hírextra

Szili Katalin kijelentette: minden folyamat - így az egészségügy átalakítása is - úgy menjen végbe, hogy az találkozzon a társadalom nagy többségének véleményével. A NET - amely az egészségügyi tárca tanácsadó testülete és képviseltetik magukat a betegszervezetek - alkalmas fórum erre - tette hozzá a házelnök.

A "nyitott parlament" egyfelől olyan társadalmi kapcsolatokat jelent - folytatta -, amely tükröt tart a törvényhozás elé, másfelől befogadó az olyan javaslatokra, amelyet a parlamenti munkában hasznosítani lehet.

Szili Katalin úgy fogalmazott: súlyán és helyén kell kezelni a parlament és a társadalom közötti kapcsolattartást, amely információcserét jelent", majd úgy folytatta, "olyan európai országban szeretnék élni, ahol minden a társadalmat szolgálja, ahol a napi pártpolitikán felülkerekedve lehet tárgyalni szakmapolitikai kérdésekről".

A Nemzeti Egészségügyi Tanács a Parlament Delegációs termében tartott ülése is ezt a nyitottságot hivatott megteremteni - tette hozzá. "Ez a mai párbeszédünk (...) egy folyamat kezdete, ami mérföldkő is" - emelte ki az Országgyűlés elnöke.

A NET ülését köszöntötte Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, valamint Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke is.

A Nemzeti Egészségügyi Tanács a köszöntők után zárt üléssel folytatta munkáját, amelynek napirendjén a tanács elmúlt féléves tevékenységét tárgyalják a tagok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását