2024. április 27. - Zita

Megszüntették a nyomozást

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a Pécs főterének felújításával kapcsolatban hűtlen kezelés miatt indult nyomozást a napokban.
2010. október 21. csütörtök 12:06 - HírExtra
A beruházással összefüggő nyomozást még májusban a Pécsi Városi Ügyészség rendelte el, ám a rendőrség adatai szerint nem történt bűncselekmény.

Az ügyben egy magánszemély fordult az ügyészséghez, mert szabálytalanságokat vélt felfedezni a Széchenyi tér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban, kifogásolva a felhasznált anyagok és a munkavégzés minőségét is. Az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, és az ezzel kapcsolatos teendőkkel a városi rendőrkapitányságot bízta meg.

A rendőrség a dokumentumok alapján akkor úgy ítélte meg, hogy nem történt bűncselekmény a térfelújítással összefüggésben, ezért elutasította a feljelentést. Miután azonban a feljelentő panasszal élt a döntés ellen, az ügyészség hatályon kívül helyezte a rendőrség elutasító határozatát, és elrendelte a nyomozást. Ez az eljárás zárult le a napokban.

Merza Péter, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) fejlesztési igazgatója az MTI megkeresésére azt mondta: nem hivatalosan már értesült a nyomozás megszüntetéséről. Megjegyezte, ez már a sokadik vizsgálat volt a beruházást illetően, és újfent bebizonyosodott, hogy a fejlesztés az előírások betartásával zajlott.

A Széchenyi tér, több közeli utcával és térrel együtt, az EKF-program beruházásainak keretében mintegy kétmilliárd forintból újult meg. A kivitelezés során megerősítették, kicserélték a burkolatot, akadálymentesítettek, fákat, virágokat ültettek, megszüntették a parkolást, a járművek helyét pedig szökőkút és más "élményelemek" vették át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását