2024. április 25. - Márk

150 milliós beruházás az autistákért

Több mint 150 millió forintos beruházás eredményeként elkészült Békéscsabán a fogyatékosok nappali foglalkoztató intézménye az autizmussal élők számára. Az avatási ünnepség előtti sajtótájékoztatón az AUT-PONT Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az
2007. november 6. kedd 15:03 - Hírextra

Az intézményben, amelyhez a közel négyezer négyzetméteres telket a békéscsabai önkormányzat bocsátotta az alapítvány rendelkezésére, egyszerre 15, később 20 három és tizenhat év közötti gyermek foglalkoztatását és nappali ellátását tudják megoldani. Lehetőség nyílik arra is, hogy a 16 életév fölötti fiatalok és felnőttek számára is munka-rehabilitációs foglakoztatást és szintén nappali ellátást biztosítsanak.

Az intézményben szakképezett gyógypedagógusok, szociális ápolók és szociális munkások segítik a gyermekek képességeinek a fejlesztését.

A sajtótájékoztatón Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára, utalva az alapítványra is elmondta: az ilyen civil szerveztek nélkül, pusztán az állam képtelen lenne megfelelő differenciáltsággal, odafigyeléssel, körültekintéssel kezelni ezt a problémát, sőt olykor azt felismerni is.

Hozzátette: a most készülő költségvetéshez több módosító indítványt is benyújtott az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz annak érdekében, hogy egy átfogó juttatással segítse az ernyőszervezetek működését, hiszen csak projektfinanszírozással nem biztosíthatók azok a feltételek, amelyek a működésüket is biztosítják.

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervről szólva kiemelte: támogatni kívánják a hasonló jelegű beruházásokat a jövőben is, ugyanakkor a legkülönbözőbb - a társadalmi megújulás operatív programhoz kapcsolódóan - a tananyagfejlesztésektől kezdve a mentoráláson át, a képzésekig, és jó néhány más területen is lesznek olyan pályázatok, amelyeken ez a terület is indulhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását