2024. május 3. - Tímea, Irma

Musarraf a szükségállapotról

Pervez Musarraf pakisztáni elnök szerint országa belügye a szükségállapot bevezetése. A pakisztáni külügyminisztérium szóvivője kedden azt mondta, hogy az elnök megérti a baráti országok aggodalmát, de ezeknek az országoknak legalább ennyire meg kell érte
2007. november 6. kedd 09:39 - Hírextra
Pervez Musarraf pakisztáni elnök szombaton szükségállapotot vezetett be a szélsőségesek tevékenységére hivatkozva, de minden jel szerint inkább azért, mert így kívánta meghiúsítani, hogy a legfelső bíróság érvénytelenítse az októberi újjáválasztását.

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter felszólította Musarraf elnököt, hogy térjen vissza az alkotmányos útra, és a januárra tervezett parlamenti választások megtartását sürgette.

Az Európai Unió országai vizsgálják a Pakisztán elleni lehetséges lépéseket, Nagy-Britannia az alkotmányos rend visszaállítását, és a januárra tervezett parlamenti választások megtartását kérte Musarraf elnöktől.

Rendőrségi források szerint legalább 1500 embert tartóztattak le az elmúlt napokban, köztük ellenzéki politikusokat és emberi jogi aktivistákat. Legfelsőbb Bíróság több tagját házi őrizetben tartják a hatóságok, országszerte tüntetéseket tartanak az ellenzék hívei.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását