2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Másodfokon a magyarcsanádi rém

A Szegedi Ítélőtáblán kedden folytatódik a magyarcsanádi lány - Pénzes Henrietta - gyilkosának pere. A Csongrád Megyei Bíróság júliusban ítélte el a 16 éves fiút. 14 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra
2007. november 6. kedd 09:35 - Hírextra
Az ítélet ellen az ügyvéd enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.Kurai András a vád szerint tavaly július 20-án megerőszakolt, kirabolt, majd felgyújtott Makó mellett egy 18 éves magyarcsanádi lányt. Pénzes Henrietta három héttel később a kórházban belehalt sérüléseibe. Az ügyész eredetileg a fiatalkorúakra kiszabható maximumot, 15 év börtönbüntetést kért. A bíró szerint ugyanezért a bűncselekményért egy felnőtt ember életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott volna.

"Ott voltam, de nem én csináltam" - ezt mondta az utolsó szó jogán, az első fokú ítélet kihirdetése előtt a most már 16 éves makói fiú, akit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos nemi közösülés és kifosztás miatt ítéltek 14 év börtönre. A vádirat szerint a fiú tavaly július 20-án egy Makóhoz közeli erdős területen megerőszakolta, kifosztotta, majd felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi lányt. A súlyosan sérült lány utolsó erejével még hatszáz métert kúszott a homokos úton mire hagymaszedők rátaláltak. A lány akkor azt mondta, egy ismeretlen, vékony fiú tette vele mindezt. Pénzes Henrietta három héttel később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A Mukinak nevezett fiú ügyvédje, Bene Zoltán az elsőfokú tárgyalás után azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy az Ítélőtábla előtt megpróbálja bebizonyítani, hogy a kamasz egyedül nem követhette el a bűncselekményt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását