2024. április 28. - Valéria

Miénk az EB rendezés - HANGOSHÍR!

Az UEFA mai futsal-bizottsági döntése értelmében Magyarország rendezi a 2009-es futsal Európa-bajnokságot. Ezt Michael Platini, az UEFA elnöke személyesen jelentette be. Esterházy Márton, az MLSZ futsal bizottságának vezetője nyilatkozott a Pont FM Rádió,
2007. november 6. kedd 16:50 - Hírextra

Szenzációs siker a Magyar Labdarúgó Szövetségnek azon belül a futsalnak. Nagyon komoly tervezetet nyújtottunk be. Két város Budapest és Debrecen, ahol két szenzációs sportcsarnok van. A Papp László Aréna és a Főnix. Komoly előírások voltak az UEFA-nál. Szerettük volna Budapesten belül megrendezni, de itt nincs két olyan olyan csarnok, ami megfelel és szálloda gondok is voltak. Az UEFA szeretné, ha minél látogatottabb lenne a jövőben a futsal események. Megpróbálunk mindent elkövetni, hogy minél több néző legyen. Ez most egy nagyon nagy lendületet adhat a futsalnak, országosan is és magának a válogatottnak is, de természetesen alapok nélkül nagyon nehéz válogatottat csinálni. Azon vagyunk, hogy az elkövetkezendő két évben minél több csapat regisztrálja magát, elinduljanak a területi bajnokságokon, és utolérjük azokat az országokat, akik elhaladtak mellettünk.

Pont FM: Mely országokat sikerült legyőznünk?

Első körben még nagyon sokan voltunk. A szűkített körben Belgium volt a legnagyobb ellenfelünk, akik infrastrukturálisan és sport szakmailag is nagyon erősek. Ott volt még Törökország, akik nagyon újak és most tanulják ezt a sportágat. Valamint Szlovénia volt az utolsó fázisban.

Pont FM: Gondolom nem is lenne szebb dolog, ha Magyarország házigazdaként megnyerné ezt az Európa bajnokságot.

Önből most a szurkoló szólt, mi azért próbálunk a földön járni. Itt olyan nagyhatalmak vannak előttünk, hogy csak a többszörös világbajnok olaszokat, vagy az Európa bajnok spanyolokat említsem. De ott vannak a portugálok, az oroszok, ukránok, belgák, hollandok, csehek. Egyik oldalról jó, hogy nem kell selejtezőt játszanunk, így csak a barátságos mérkőzésekre számíthatunk. Én azt mondom, hogy lényeges az is, hogy milyen csoportba kerülünk, de ha az első körből tovább jutunk a legjobb négybe, vagy nyolcba akkor én arra azt mondom, hogy szenzációs eredmény. Természetesen a haza pálya minden szempontból egy minimális pluszt jelent.

Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását