2024. április 29. - Péter

Három nő meghalt az abortusztörvény miatt

Nicaraguában éles vita folyik a keresztény abortuszellenzők és az abortuszpártiak között, amióta tavaly érvénybe lépett a már több halálos áldozatot követelő abortuszellenes törvény. A Nicaraguai Köztársaság tavaly azon 35 ország sorába lépett, amelyek be
2007. november 6. kedd 16:23 - Hírextra

Az egészségügyi hatóságok adatai szerint a törvény hatályba lépése óta legkevesebb 3 szülő nő halt meg a totális tiltás miatt, s további tucatnyi esetet vizsgálnak.

Az elmúlt hetekben abortuszpártoló emberjogi aktivisták többször is a nicaraguai parlament elé vonultak, a törvény megváltoztatását követelve, és olyan feliratú transzparenseket cipelve, mint "Nőgyilkosok" vagy "Elhallgattatnak és meggyilkolnak".

Ám Daniel Ortega elnök, aki hívő katolikus, nem kíván szembeszállni az egyház támogatta tiltással. Az egyház pedig ellentüntetést és petíciót szervezett az abortuszért 300 ezer ember részvételével.

Már a totális tiltás 2006. november 18-i bevezetése előtt is csak kevesebb mint egy tucat törvényes abortusz történt évente Nicaraguában. Ezeket mindig három orvos hagyta jóvá azokban az esetekben, amikor a terhes asszony élete veszélyben forgott.

A katolikus egyház becslése szerint az orvosok és más kórházi alkalmazottak 36 ezer titkos abortuszt hajtottak végre évente, mivel a régebbi törvény enyhe büntetése nem volt eléggé elrettentő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását