2024. március 29. - Auguszta

Utolsó Csepp

Film- és médiaszakos diákok munkáit mutatják be csütörtöktől szombatig a fővárosi Odeon-Lloyd moziban. Az Utolsó Csepp Fesztivál három napja alatt csaknem 200 rövid- és kisfilmet láthatnak az érdeklődők, de a vetítések mellett filmes kiállítás, kerekaszta
2007. november 5. hétfő 17:57 - Hírextra
A művészeti iskolák találkozóját immár hatodik alkalommal rendezi meg az Odeon. Ebben az évben a mozgóképé a főszerep, vagyis elsősorban a filmművészet területén alkotó diákokat várják, az alapképzéstől a felsőoktatásig körülbelül egy tucat iskolából országszerte. Bemutatják például a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak vizsgafilmjeit, műsorra tűzik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design, illetve animáció szakos diákjainak munkáit, de érkeztek pályaművek a Képzőművészeti Egyetem intermédia és az ELTE filmelmélet szakos hallgatóitól is. A rövidfilmek zömében 5-10 percesek, de a Miskolci Egyetem antropológia tanszéke például egy 44 perces, fesztiválnyertes dokumentumfilmmel készül - mondta el a Független Hírügynökségnek Farkasvölgyi Orsolya, a fesztivál egyik szervezője.

A vetítéseken kívül a Szellemkép Szabadiskola fotókiállítással készül a rendezvényre, amelyet csütörtöktől szombatig lehet megtekinteni. Péntek este a hazai filmkészítés helyzetéről, illetve jövőjéről tartanak kerekasztal beszélgetést neves fiatal rendezők, mint például Pálfi György, Mundruczó Kornél, Orosz Dénes és Groó Diána részvételével. A kötetlen eszmecsere után a jelenlévők, illetve több sikeres hazai rendező egykori vizsgafilmeiből láthatnak egy összeállítást az érdeklődők. A három napos fesztivált a "Leggyengébb vájt-szem" című filmes vetélkedő zárja szombat este az ismert rádiós műsorvezető, Galamb vezetésével.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását