2024. március 29. - Auguszta

Terrorelhárító sakkmester

Egy berlini terrorelhárító kommandós nyerte el a középsúlyú sakkbokszvilágbajnoki címet. A koszovói ENSZ-rendőrségnél szolgáló Frank "Anti Terror" Stoldt az amerikai David "Double D" Depto ellen mérkőzött meg a Sakkboksz Világszövetség (WCBO) bajnoki övéé
2007. november 5. hétfő 13:27 - Hírextra
A 36 éves berlini származású rendőr tapasztalt kickboxos és 25 amatőr bokszmérkőzésen is túl van már, mégsem a ringben, hanem a táblánál győzedelmeskedett: mattot adott a 30 éves amerikainak a hetedik fordulóban - tudósított honlapján a német Die Welt című napilap.

Az alig néhányéves sportág versenyzői legfeljebb hat, egyenként négyperces villámsakk-partit játszanak és maximum öt, két-kétperces bokszmenet vívnak felváltva, egyperces szünetek közbeiktatásával. Nyerni KO-val vagy sakk-mattal lehet.

A sakk és a boksz látszólag távol áll egymástól, de mindkettőben stratégiai gondolkodással lehet csak előre jutni. Ebből indult ki Iepe Rubingh Berlinben élő holland akcióművész, aki először rendezett sakkbokszmérkőzést, még 2003-ban. Azóta már intézményesült a sportág, 2005-ben megalakult a WCBO és 2006-ban megrendezték az első világbajnokságot.

A versenyeken csak a bokszban is gyakorlott sportemberek indulhatnak.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását